Házmester stangli (Tóth Jucó sikeres kiflicskéi!)
2008.01.05. 13:08
35 dkg liszt;
30 dkg főtt krumpli;
0,5-1 dl víz;
2,5 dkg élesztő;
1 db tojás sárgája;
4 dkg vaj;
só;
bors;
kömény;
oregánó;
sajt;
szalonna;
A lisztet, a krumplit, a vízben feloldott élesztőt, a tojás sárgáját, a vajat és egy kevés sót összekeverjük, alaposan átgyúrjuk, és hagyjuk kelni.
Miután megkelt, 3 cipóra osztjuk, mindegyiket pizza alakúra nyújtjuk, és felcikkezzük. A szélére szeletenként sajtot, szalonnát, vagy bármilyen sós péksüteménybe illő finomságot teszünk, és feltekerjük kifli alakúra.
Tojással megkenjük, fűszerezzük borssal, köménnyel, oregánóval, majd még tíz percig kelni hagyjuk. 180°C fokos sütőben megsütjük.
|